21 Eki 2008

Sonbaharda Ballı Bİtgiler

Posted by Picasa

Sonbaharda Ballı Bitggiler

Yağışlar sonrası bal ve pollen kaynaklar da yeiden canlandı. Havalar sıcak giderse arılar için yeni bir şans demek.
Posted by Picasa

20 Eki 2008

Bahçede Sonbahar

Posted by Picasa

ZAMANLAMA

Bu günlerde yöre yöre varroa mücadelesi uygulamalarına ilişkin yazı ve gösterimleri izlemekteyim Gördüklerim,okuduklarımdan yaralanıyorum.Bu katkılarından dolayı dostlarımıza şükranlarımı iletirim.Ben de kendimce katkılarda bulunmak için bir kaç noktaya değinmek itiyorum. ,
Zamanlama:Parazitle mücadelede başarı için uygun zamanlamanın gerektiğini hepimiz çok iyi biliriz. İlk aklımıza gelen uygun zaman kavramı erken ilkbahar ve geç sonbahardır. Bu kavram zinimizin bir köşesine oturmuştur adeta.Aslında doğru kabul edilen bu fikre göre uyglama planlarkan ülkemizin faklı bölgelrinde ilk ve sonbaharın gelmesi de farklı olacaktır. Arıcı mevsim takibine uyacağım derse aldanır.Yanlış ve yararsız uygulama yapmış olur.
Bence arıcı bir çok ilaç için mücadele zamanlamasını kolonilerindeki yumurta ve larvaların sıfıra yakın olduğu zamana isabet ettirmlidir.
Benim uygulamalarımda yararını gördüğüm diğer bir an da erkek arı üremesinin sonlandığı ,erkek arı kırımın sonlarına galindiği anlardır.
Değinmekte yarar gördüğüm başka bir hatırlatma da bir arkadaşımızın uygulamasını okurken aklıma geldi .Ben de aynı ygulamayı yaparken nohut büyüklüğündeki jeli arılı çerçeveler üzerinde kümenini bulunduğu yere isabet edecek şekilde dairesel biçimde verdim. Böylece kümenin her tarafı eşit etgilenir diye düşündüm. Çok muntazam şeilde sıraya dizip resimleyen arkadaşıma çok teşekkürler bu çağrışıma neden oldklrı için .Selam ve sevgiler Tüm arıcı dostlara selamlar.

19 Eki 2008

Başarabilirsem

  1. Arıcı Dostlarım hepinize en iyi dileklerimle selam saygı ve sevgilerimle başlamak istiyorum. Başarabilmek başlığı ile söze girdim.Zor olan nedir diye soracaksınız. Arıclık değil kesinlikle. Bilgisayar kullanım konusundaki sıkıntıları aşmaya çalışıyorum. Yazın kızım yanımda kaldı .Az da olsa bir şeyler öğrendim sanıyordum .Tatil bitti İş başa kaldı.Zorluklar bir bir ortaya çıktı .Bu kadarcık yazıyı ortaya koymak bu yaşta bana ne ter döktürdü anlatabilirsem. Yaşayanlar anlamıştır Görür gibiyim.Klavye fonksiyonlarına uyum,başlık ,pragraf,noktlama,büyük-küçük harf,FveQ klavye ayrılığı. Eh bularla kalsa kayıt yayılnma,düzenleme. Özür dilerim başlarken başınızı şişirmek istmezdim Kısacası şunu anlatmak istiyorm. Bloğum Nisandan bu yana faal. Dediniz ya. bu adam nerede? Resim dışında bir şey yayınlamadı Birazcık anlaşıldık sanırım. Bu acemilik atlatılana kadar olmuş ve olabilecek hatalarımdan dolayı affınıza sığımırım Bir ısınalım bakalım.Faydalı olabilmek dileği ile hoşca kalın.