31 Ara 2008

DENİZ KAR GÖKYÜZÜ

Posted by Picasa

SİNOP'TA AKŞAM MANZARALARI

Posted by Picasa

AKŞAM SAATLERİNDE SİNOP

Posted by Picasa

SİNOP'TA KIŞ

Posted by Picasa

YENİ YIL YENİ UMUTLAR

Tüm arı dostlarımızın yeni yılda tüm umut ve dileklerinin gerçek olması dileği ile ...

5 Ara 2008

ARILIĞIM

Posted by Picasa

4 Ara 2008

GÖRÜLMEĞE DEĞER

Posted by Picasa

3 Ara 2008

Bu mevsimde yumurta

Posted by Picasa

Bunda da yumurta

Posted by Picasa

8 çerçve arılı

Posted by Picasa

Bayvarol uygulaması

Posted by Picasa

2 ARALIK tayumurtlayan ana

Posted by Picasa

2 Ara 2008

SON İLAÇLAMA YAPILDI

Bu gün ilaçlama için fırsat dedim başladım işe.Son ilaçlama için yumurtanın sonlanmasını beklemiştim.Bayvarol verip son kalan varroa belasını biraz daha ezmek isktdim.İlk açtığım arıdan çektiğim çerçevede ana ve yumurtalı geldi. Görüntü resimde olduğu gibi.

arılkda dün

Posted by Picasa

ARILIKTA DÜN

Dün yine yazdan kalma bir gündü burada.Kış hazırlıkları tamamlanmış yapılacak fazla bir işim yok diye ağırdan aldım işi.Arılığa vardığımda nereesin der gibiydiler. Koşşutumaca pollen taşıyorlardı.bir süre izledim.Sonra resim çekmek gldi aklıma.Pollen taşıyanları yakalamaya çalıştım.Arılığımın son halinden bir kaç görüntü aldım. Bir süre de ortalık düzenlemesi yaptım. Derken akşam ettik.

29 Kas 2008

ZİYARETÇİLERİM

Bugün arıcı dostlarım bloğuma ziyarette bulundular.Yazdıklarını okuduğmda memnuniyetim ve mutluluğum ifade eddilemez.Bu boloklarda ve sitelerde bir kaç yıldır gezip dolaştım. Okudum yararlandım.Hepsi dostlarım tanışlarım oldular.Ne var ki; Ben bilgisayar konusunda istenen seviyede becerilermi uygulamada yeterli olamadığımdan karşılıklı iletişim de bulunamadık .
Burada da bu nedenle ziyaretcilrime topluca teşekkür etme yolunu seçtim.İlerledikçe daha geniş kapsamlı görüşme dileklerimle saygılar,sevgiler.
Gelelim Hüsamettin kardeşimizin sorusuna :Kışın ana kayıplarının nasıl anlaşılacağını sormşsunuz.Sanırım sorunuzu şu anlamda soruyorsunuz .Kışın arılarımız faal değil,bu durumda bu mümkün olur mu. Tabii ki değil. Benim koşullarıma göre yazmıştım .Sinop'ta arılığımın olduğu kışlak sahile sıfır.Burada arılar yıl sonuna kadar faal.Bazı yıllar ocak ayında dahi hava bulursa pollen gelişi devam eder.Böyle olunca iyi havalarda arıları izlerken anasız koloniler akşama yakın saatlerde anasızlıklarını anlatan davranışlarını artırırlar.Telaşları belirginleşir.Yakın komşu koloni varsa ona yönelirler.Bu telaşları hava kararsa bile devam eder.Bu DURUMDA YEDEK ANA STOKLARIMIZDAN HEMEN ANA VERMEK gerekir. Yoksa uygun bir koloni ile birleştirmek zorunludur.Sanırım sorunuzu doğru anlmış ve yanıtlamışımdır.Saygı ve sevgiler Hoşça kalın. Yeni konu ve yazılarla yararlı olmak dileklerimle...

Arılığımımın Son Durumu


Mevsim sonuna gelindi. Havalar soğumaya başladı.Biz de kış hazırlıklarnı tamamladık.İlaçlamalar ,daraltmalar ,dolgular tamam. Arılar bir güzel pakatlendi.Bundan sonra iyi havalarda ziyaret amaçlı arılğa gidilecek. Çevre düzenlenecek. Ana kayıpları görülürse kutulardan yeni ana verilecek. Baharı iple çekeceğiz.gelirse ...

28 Kas 2008

Arıcılık Kursu



Sinop Halk Eğitim Merkezinde, Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin 20 Ekim 2008 tarihinde başlayan kurstan görüntüler.

21 Eki 2008

Sonbaharda Ballı Bİtgiler

Posted by Picasa

Sonbaharda Ballı Bitggiler

Yağışlar sonrası bal ve pollen kaynaklar da yeiden canlandı. Havalar sıcak giderse arılar için yeni bir şans demek.
Posted by Picasa

20 Eki 2008

Bahçede Sonbahar

Posted by Picasa

ZAMANLAMA

Bu günlerde yöre yöre varroa mücadelesi uygulamalarına ilişkin yazı ve gösterimleri izlemekteyim Gördüklerim,okuduklarımdan yaralanıyorum.Bu katkılarından dolayı dostlarımıza şükranlarımı iletirim.Ben de kendimce katkılarda bulunmak için bir kaç noktaya değinmek itiyorum. ,
Zamanlama:Parazitle mücadelede başarı için uygun zamanlamanın gerektiğini hepimiz çok iyi biliriz. İlk aklımıza gelen uygun zaman kavramı erken ilkbahar ve geç sonbahardır. Bu kavram zinimizin bir köşesine oturmuştur adeta.Aslında doğru kabul edilen bu fikre göre uyglama planlarkan ülkemizin faklı bölgelrinde ilk ve sonbaharın gelmesi de farklı olacaktır. Arıcı mevsim takibine uyacağım derse aldanır.Yanlış ve yararsız uygulama yapmış olur.
Bence arıcı bir çok ilaç için mücadele zamanlamasını kolonilerindeki yumurta ve larvaların sıfıra yakın olduğu zamana isabet ettirmlidir.
Benim uygulamalarımda yararını gördüğüm diğer bir an da erkek arı üremesinin sonlandığı ,erkek arı kırımın sonlarına galindiği anlardır.
Değinmekte yarar gördüğüm başka bir hatırlatma da bir arkadaşımızın uygulamasını okurken aklıma geldi .Ben de aynı ygulamayı yaparken nohut büyüklüğündeki jeli arılı çerçeveler üzerinde kümenini bulunduğu yere isabet edecek şekilde dairesel biçimde verdim. Böylece kümenin her tarafı eşit etgilenir diye düşündüm. Çok muntazam şeilde sıraya dizip resimleyen arkadaşıma çok teşekkürler bu çağrışıma neden oldklrı için .Selam ve sevgiler Tüm arıcı dostlara selamlar.

19 Eki 2008

Başarabilirsem

  1. Arıcı Dostlarım hepinize en iyi dileklerimle selam saygı ve sevgilerimle başlamak istiyorum. Başarabilmek başlığı ile söze girdim.Zor olan nedir diye soracaksınız. Arıclık değil kesinlikle. Bilgisayar kullanım konusundaki sıkıntıları aşmaya çalışıyorum. Yazın kızım yanımda kaldı .Az da olsa bir şeyler öğrendim sanıyordum .Tatil bitti İş başa kaldı.Zorluklar bir bir ortaya çıktı .Bu kadarcık yazıyı ortaya koymak bu yaşta bana ne ter döktürdü anlatabilirsem. Yaşayanlar anlamıştır Görür gibiyim.Klavye fonksiyonlarına uyum,başlık ,pragraf,noktlama,büyük-küçük harf,FveQ klavye ayrılığı. Eh bularla kalsa kayıt yayılnma,düzenleme. Özür dilerim başlarken başınızı şişirmek istmezdim Kısacası şunu anlatmak istiyorm. Bloğum Nisandan bu yana faal. Dediniz ya. bu adam nerede? Resim dışında bir şey yayınlamadı Birazcık anlaşıldık sanırım. Bu acemilik atlatılana kadar olmuş ve olabilecek hatalarımdan dolayı affınıza sığımırım Bir ısınalım bakalım.Faydalı olabilmek dileği ile hoşca kalın.